perjantai 9. tammikuuta 2009

Aargh

Ostin jonkun aikaa takaperin digiboksin, joka on kyllä muuten hyvä, mutta siinä on erinäisiä raivostuttavia piirteitä. Ensimmäinen piirre on se, että digiboksin sisäinen kello tuntuu olevan noin viisi minuuttia jäljessä muuta maailmaa. Eihän tämä yksin vielä mitään, mutta kun saatanallinen insinööri on päättänyt suuressa viisaudessaan ettei boksin kellonaikaa voi mitenkään muuttaa. Kivahan se on nauhoitella ohjelmia, kun lopusta saattaa jäädä 1-5 minuuttia näkemättä, kun boksi lyö nauhoituksen kylmästi poikki kesken ohjelman. Osittain tämä johtuu myös ylipitkistä mainoksista, jotka venyttävät ohjelma-aikaa.

Toinen ongelma on läheistä sukua edelliselle. Ohjelmia voi nauhoittaa manuaalisesti, mikä on hyvä asia, koska sillä edellä kuvattu ongelma voidaan kiertää. MUTTA MIKSI VITUSSA KELLONAIKAA EI VOIDA SÄÄTÄÄ MUUTOIN KUIN MINUUTTI KERRALLAAN?!? Jos kello on vaikkapa kaksitoista ja haluan nauhoittaa puolenyön aikaan alkavan ohjelman manuaalisesti, manuaalinen nauhoitus tarjoaa alkamisajankohdaksi juuri nykyistä kellonaikaa, eli kello kahtatoista. Siinäpä sitten kelailet MOLEMMAT, ELI ALKAMIS- JA PÄÄTTYMISAJANKOHDAN minuutti kerrallaan. Esimerkkinin tapauksessa kelaus etenee noin 3min/sekunti, joten pikainen laskutoimitus kertoo aikaa kuluvan noin (12x60x2min/sek)/3sek, eli hieman alle viisi minuuttia. Jos manuaalista nauhoittelua harrastaa paljon, niin ohjelmien nauhoitukselle saa huoletta uhrata varttitunnin päivässä.

Viimeisenä vittuiluna käyttäjää kohtaan ohjelmakirjastosta määrättyä automaattista ajankohtaa voi kyllä rukata, MUTTA VAIN NAUHOITUKSEN OLLESSA JO KÄYNNISSÄ. Joten tämänkin ominaisuuden hyöty menee samoin tein vessasta alas.

Juuri tällaiset ongelmat laitteissa ovat niitä, jotka saavat ihmiset vihaamaan insinöörejä ja suunnittelijoita. Jo pelkästään digiboksini huono suunnittelu herättää minussa toisinaan halun jäljittää nämä vastuulliset insinöörit+suunnittelijat ja jakaa heille vähän oman käden oikeutta, jotta tilanteeseen saisi edes jotain parannusta. Koska ymmärrän mielihaluuni liittyvät eettiset ja käytännölliset ongelmat, minulla ei ole realistista aikomusta ja mahdollisuutta toteuttaa mielihaluani.

Ei kommentteja: