perjantai 10. huhtikuuta 2009

Naamakirjasta

Jokainen tuttu, puolituttu ja tutun tutun tuttu on kysellyt minulta jossain välissä seuraavan kysymyksen; "kuulunko facebookiin?" Vastaus on ollut joka kerta sama: "en kuulu, enkä näe mitään syytä kuulua siihen ollenkaan."

Sen verran uteliaisuus heräsi, että piti kokeilla mistä tässä koko hommassa on kyse.

Ensiksi, facebookin aloitussivu on karu. Kirjaudu sisään tai luo tili, jotta voit tehdä jotain on ilmiselvä viesti. Google-haulla pääsee kyllä suoraan etsimään profiileja nimen perusteella, mutta ellei tunnuksia ole, mitään tietoja haun antamasta profiilista ei näytetä. Pakon edessä loin sitten höpöprofiilin, jotta voisin testata onko sivusto yhtään parempi tunnuksien kera. Muutama pikainen testihaku höpöprofiililla antaa kyllä ihmisten profiileja, mutta mitkä ovat vaihtoehdot? Lisää kaveriksi, lähetä viesti, näytä kaverit. Siinä kaikki. Ellet tunne halua etsiä vanhoja koulukavereita tai kaverin kavereita, facebookin tarjoama hyöty on käytännössä olematon.

Toiseksi, facebook on lähinnä valtava tietopankki ihmisistä ja heidän tekemisistään sekä sosiaalisista kuvioistaan. Sanokaa minua vain vainoharhaiseksi, mutta en halua minkään epämääräisen sivuston (olkoonkin että siihen kuuluu Barack Obama ja muita kuuluisuuksia) tietävän minusta yhtään mitään. Kiitos, mutta ei kiitos.

Mielestäni jopa parjattu irc-galleria on parempi kuin facebook.

Ei kommentteja: