lauantai 20. helmikuuta 2010

KVG - Kato Vittu Googlesta

Internetin syövereissä törmäsin uutiseen suosituimmista google-hauista.
Sen sijaan, että ihmiset oppisivat kirjoittamaan URL-osoitteen selaimen osoitekenttään, he käyttävät Googlea osana selaimen käyttöliittymää.

Minä en koskaan kirjoita nettiosoitteita osoiteriville, vaan napsautan selaimen kotisivulinkkiä ja klikkaan hakukenttää, kirjoitan haluamani sivuston nimen ja painan hakua. Hommaan menee aikaa noin 2,5-3,5 sekuntia.

Jos sen sijaan noudattaisin vaahtosuisten kiimaisten nörttien kännipäissään luomaa Sivistynyttä Tapaa, siirtäisin ensin hiiren kursorin osoiteriville, jonka jälkeen joko klikkaisin osoiteriviä, pyyhkisin kotisivun osoitteen muotoon http://www jonka jälkeen kirjoittaisin sivun osoitteen. Jos kotisivuna on tyhjä sivu, pitäisi kirjoittaa myös tuo http://www, mikä ei tahmeasormisilta suju kovinkaan nopeasti. Tämä nörttien mainostama Ainoa Oikea Tapa kuluttaa aikaa pelkkään nopeaan google-hakuun verrattuna muutaman sekunnin enemmän, ja lisähaittana jos kirjoitan http://www.iltalehti.fi sijasta http://itlalehti.fi, saan ilmoituksen "hakemaasi sivua ei löydy", tai sitten ohjaudun jonnekin väärälle sivustolle.
Täysin käsittämätöntä on puolestaan se, että kahdeksanneksi googlatuin sana Suomessa on Google.
Tämän selitys on varmaankin se, että ihmiset etsivät google maps/translator/videos palveluja, mutta eivät vain jaksa kirjoittaa sanaa kokonaan, vaan kirjoittavat pelkän googlen ja klikkaavat haettua suoraa linkkiä.

Ei kommentteja: