torstai 25. helmikuuta 2010

Itkisin, ellei naurattaisi niin kovasti

Yritin liittyä jäseneksi eräälle keskustelupalstalle. Ohjeiden mukaan minun pitää rekisteröityä ja tämä puolestaan vaatii toimivan sähköpostiosoitteen. Olen eriyttänyt kaikki sähköpostiosoitteeni käyttötarkoituksen mukaan, joten ensimmäinen askel oli luoda uusi sähköpostiosoite. Valitsin hotmailin, joten eipä muuta kuin live-tunnusta luomaan.

Keksin tunnuksen ja salasanan, annan muut vaaditut tiedot ja pääsen sisälle sähköpostiini. Avaan välilehden, kirjoitan osoitteeksi keskustelupalsta.fi ja luon käyttäjätunnuksen. Anna sähköpostiosoitteesi johon rekisteröitymistiedot lähetetään, sivusto sanoo. Naputan osoitteen ja odottelen. Ja odottelen. Ja odottelen vielä hieman lisää. Tarpeeksi odoteltuani totean olevani kyllästynyt odottamiseen (yleensä rekisteröitymismaili lähetetään parissa minuutissa), joten suljen sähköpostini ja alan touhuta muuta.

Illalla sitten mietin joko vahvistusmaili olisi tullut ja yritän kirjautua sähköpostiini. Ei onnistu! Mitä perkeleen saatanaa tämä on, mietin mielessäni ja kokeilen uudelleen. Salasana on väärä, sivusto herjaa. Onneksi mikkisoftan viisaat insinöörit ovat suunniteleet salasanan palautussysteemin. Pahaksi onneksi taas sivu lähettää ohjeet uuden salasanan saamiseksi SÄHKÖPOSTIIN, JONNE EI PÄÄSE SALASANAN PUUTTUMISEN TAKIA.

Jätän touhun sikseen ja luon uuden hotmail-tunnuksen. Tällä kertaa kirjoitan huolellisesti ylös salasanan, jotta en varmasti sotke sitä mihinkään muuhun. Jälleen kerran luon toisen tunnuksen keskustelupalstalle ja annan osoitteeksi uuden sähköpostiosoitteeni. Toki kokeilin kirjautua pari kertaa sähköpostiin, jotta näkisin toimiiko salasana. Ja toimihan se.

Kuluu jälleen pari tuntia. Ajattelen testata uudelleen josko keskustelupalsta olisi lähettänyt rekisteröitymisvahvistuksen, joten kirjaudun sähköpostiini. YHTÄ HUONOLLA MENESTYKSELLÄ KUIN AIKAISEMMINKIN. Ei vitun pillu, mietin pääkopasssani ja tarkastan etten ole kirjoittanut salasanaa väärin. Ei. Annan vuorenvarmasti saman salasanan jonka olen kirjoittanut muistiin, mutta ei. Totta kai sivusto myös "palauttaa" salasanan lähettämällä sen juuri luotuun sähköpostiin, jonne ei pääse.

Mikkisofta siis päihitti minut. Kuten monesti aiemminkin.

Ei kommentteja: