perjantai 13. maaliskuuta 2009

Paukkuipa taas

Saksanmaalla. Uutisissa on muistettu hehkuttaa miten käsiaseiden saatavuus vaikeutuu Suomessa ja.. hei haloo?!?

Joukkomurha voidaan tehdä vaikka puukolla tai omatekoisella liekinheittimellä ja seipäällä, ei siihen välttämättä tuliaseita tarvita.

Muutoinkin koko tuliasekeskustelua leimaa eräänlainen irrationaalinen kauhu ja jeesustelu, joka ei rajoitu pelkästään kouluammuskeluihin. Eräskin netin vainoharhaisimpiin kuuluva kirjoittaja ilmoitti kerran olevansa huolissaan mahdollisuudesta, että teknisesti kyvykkäät ihmiset saattaisivat rakennella omatekoisia tuliaseita.

Oih ja voih.

Kyllä, tuliase on teknisessä mielessä varsin yksinkertainen. Jopa teknisesti suhteellisen taitamatonkin henkilö rakentaisi sellaisen pienellä vaivalla. Olennaisempi kysymys onkin se, miksi potentiaalinen kriminaali tuhlaisi aikaa nysväämällä omatekoisen pyssyn parissa, kun aidon toimivan voi ostaa pimeiltä markkinoilta. Ellei rahaa ole, niin vielä helpompaa on rakentaa - tai ostaa - yhtä tarkka, tappava ja vieläpä äänetön väline, jota (rumpujen pärinää) mikään laki ei edes kiellä.

Älämölö on jo niin hysteeristä, ettei neutraaliakaan näkökulmaa saa oikein tuotua esiin. Periaatteessa en ihmettelisi, vaikka joku luulisi minua asehulluksi natsiksi, joka tähtäilee joutoaikanaan ohikulkijoita talonsa parvekkeelta tai avonaisesta ikkunasta.

Ei kommentteja: