keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Sammakkomiehet

Tähän asti olen nimittänyt naisettomia luusereita kastematomiehiksi. Tajusin sammakkomiehen olevan kuvaavampi termi. Sadussa nainen suutelee sammakkoa, joka muuttuu komeaksi prinssiksi. Sammakkomies perustee itselleen ja maailmalle että mikäli nainen vain suostuisi vapaaehtoisesti lähestymään häntä, niin sadun sammakon tavoin hän muuttuu suudelman jälkeen naisen silmissä tämän unelmien elämänkumppaniksi. Sammakkomiesten harmiksi maailma ei vain toimi heidän toivomallaan tavalla.

Eräs sammakkomies on taas kerran keksinyt pyörän uudestaan:
Seurustelun joka vaiheessa aloitevastuu on sysätty miehille.
Työnhaussa aloitevastuu on sysätty työnhakijoille. No shit.
Miehet joutuvat tekemään paljon töitä seksin saamiseksi, kun taas naiset voivat vain odottaa, että joku mies tulee tarjoamaan seksiä.
Työnhakijat joutuvat tekemään paljon töitä työpaikan saamiseksi, kun taas työnantajat voivat vain laittaa ilmoituksen avoimesta työpaikasta ja odottaa että joku työnhakija tulee tarjoutumaan töihin. On se niin väärin! (Ei tämä sopivan kumppanin odottelu naisillekaan niin herkkua ole.)
Paremman yhteiskunnan luomiseksi naistenkin on alkava tekemään aloitteita.
Vielä parempaa seuraa:
Kun naisten iskuyrityksistä tulee tavallisia, he voivat hankkia paremmin haluamansa partnerin, ja toisaalta ujotkin miehet voivat saada partnerin.
Työnantajien on oma-aloitteisesti etsittävä työntekijää työttömien työnhakijoiden joukosta. Kun työnantajat etsivät aktiivisesti työntekijää laiskojen ja osaamattomien joukosta, työnantajat saavat paremmin haluamansa työntekijän (täh..?) ja toisaalta laiskat ja osaamattomatkin voivat saada työpaikan.

Vapaissa iskuyrityksissä on lisäksi toinenkin vakava ongelma: Jos eivät tasan käy onnen lahjat miehillä niin eivät naisillakaan. Yhteiskunnassa, jossa vapaa ehdottelu olisi julkinen normi ja lähdetään sitä oletuksesta, että miehet ehdottelevat enemmän, kauniin seitsemäntoistavuotiaan naisen kulkeminen kadulla ei olisi helppoa. Montako “pihtarihuora”-huutoa sitä saisi päivän tai viikon mittaan ja mitä siinä voisi tehdä? Entä lesbonaiset? Kehotan ajatusta tukevaa heteromiestä ajatusleikkiin, jossa homous olisi enemmistöä ja kuka tahansa vastaantuleva mies ikään ja ulkonäköön katsomatta voisi kassajonossa kysyä, että meille vai teille ja mikä on, kun ei kelpaa.

Muistutan taas kerran kamppailun miljoonan vuoden evoluutiota vastaan olevan koko lailla turhaa. Ensimmäinen askel on nostaa perseensä penkistä ylös ja mennä ihmisten sekaan passiivisen netissä valittamisen sijasta. Ellei menestystä tule, on käytettävä aikaa ja vaivaa tullakseen paremmaksi muiden silmissä, tai laskettava omaa vaatimustasoaan. Kaikki muunlainen toiminta on pelkkää silmänkääntötemppuilua.

Ei kommentteja: