maanantai 11. tammikuuta 2010

Viimeinen matsi

Iltapäivälehdistö tietää kertoa Halmeen Tompan otelleen viimeisen matsinsa kuningas kuoleman kanssa, ja edellinen hävisi täysin odotetusti.

TH uhoili muutama vuosi sitten kirjassaan Nykäsen Masan olevan seuraava kanditaatti "taivaallisiin urheilujoukkoihin", joten MN sai erävoiton. Mutta kuinka kauaksi aikaa on aivan oma kysymyksensä.

Nykäsestä puheen ollen, katselin taannoin telkkarista hänestä tehdyn elokuvan. Vaikkei elokuvaa oltu tarkoitettu miksikään dokumentiksi, siitä kävi hyvin ilmi miten traagista on, kun pohjimmiltaan hyvin typerää ihmistä siunataan suurella lahjakkuudella.

Jos elokuvaa on uskominen (no ei tod. ole), niin Matti ei ole pohjimmiltaan koskaan syypää mihinkään. Kaikki hänen vastoinkäymisensä ovat pohjimmiltaan muiden syytä; ensimmäinen vaimo kuvataan narsistiksi, sivillielämän vastoinkäymiset "managerin" syyksi jne.

Puhtaassa huumorimielessä (ja perisuomalaisessa perskännissä) elokuva on ehdottomasti parhaimmillaan, ja onhan leffaan ympätty kiitettävästi Masan elämänviisauksia.

Ei kommentteja: