lauantai 12. joulukuuta 2009

Vuoden uutinen

Kulttuurishokki on ilmiö, joka tapahtuu tyypillisesti ulkomaille muutettaessa. Tällöin ihminen alkaa vertaamaan mielessään kaikkea mahdollista uutta vanhan kotimaansa tapoihin, todeten osan asioista olevan paremmin täällä ja paremmin siellä. Tässä ei tietenkään ole mitään kummallista.

Omituiseksi touhu menee kun ihminen alkaa päätellä kaiken mahdollisen olevan paremmin uudessa kotimaassaan. Eräällä saitilla joku ulkosuomalainen arvosteli vanhan kotimaansa maitoa. En muista tarkkaa sanamuotoa, mutta juttu meni jotenkin niin, että kaiffari oli ostanut ohimennen purkin maitoa ja huomannut parasta ennen päiväyksen olevan jossain puolentoista kuukauden päässä. Tästä vedettiin luonnollisesti se johtopäätös, että suomalaisessa maidossa on jotain vikaa, kun se pilaantuu jo vajaan viikon sisään.

Olen oikeastaan aina hyvin kiitollinen, kun itsestään ja mielipiteistään suurta melua pitävät ihmiset esittävät tuollaisia mielipiteitä julkisesti. Silloin vältyn kiusaukselta ottaa nämä ihmiset vakavasti vain siksi että he pitävät paljon melua, vaan suhtaudun heihin samoin kuin muihinkin kuolevaisiin.

Nimittäin onhan iskukuumennus tunnettu suomessakin jo kymmeniä vuosia, mutta täällä 99% maidosta nyt vain satutaan kuluttamaan pelkässä peruspastöroidussa muodossa. Jos joku näkee tässä jotain vikaa, niin ei siinä mitään. Mutta kun moista pidetään jonain todisteena entisen kotimaan asukkaiden yleisestä tyhmyydestä on jotain, joka tuo mieleen varsin painokelvottomia ajatuksia.

2 kommenttia:

Syltty kirjoitti...

Iskukuumennettua maitoa ei mene kaupaksi, kun se maistuu meikäläiseen makuun pahalle. Työpaikan kahvimaidoksi se on säilyvyytensä puolesta ihan ok.

Jotkut ulkomaalaiset pitävät suomalaisia leipiä surkeina kun eivät säily kuukausia, mutta omasta mielestäni leipä joka säilyy kuukauden, on maultaan verrattavissa pahviin. Esimerkiksi valmiit hot-dog-sämpulät yleensä säilyvät pitkään ja ovat sitten myös sen makuisia.

Satunnainen toisinajattelija kirjoitti...

Kyllä kai ruoka kun ruoka saadaan säilymään vaikka vuosia, kunhan vain oikeita kemikaaleja niihin pumpataan. Tietyissä maissa kaupasta ostettu maito sisältää antibiootteja, koska sikäläiset meijerit eivät erottele hoitokuurilla olevien lehmien maitoa terveiden lehmien maidosta. Suomessa tuo ei onnistuisi ikipäivänä, mistä olen parjatun kotimaamme viranomaisille kiitollinen.