maanantai 30. marraskuuta 2009

Nettipokeri

Lehdissä hehkutetaan pokerimiljonäärejä, kaupan hyllyillä näkee pokerilehtiä jne. Kaikkien kannattaisi pelata pokeria, eikö vain?

Ei kannata.

Pokeri on puhdas nollasummapeli, eli yhden voitto rahoitetaan muiden pelaajien lompakosta. Pokeri on tavallaan eräänlainen valtava pyramidihuijaus; tärkein ero "oikeaan" pyramidihuijaukseen on vain siinä, että nettipokerissa voitot eivät automaattisesti kasaudu pyramidin huipulle, vaan pokerinpelaaja voi vaikuttaa taidoillaan (joka on itse asiassa kykyä arvioida tulevia todennäköisyyksiä lopun ollessa pelkkää tuuria) pelin kulkuun. Osa pelaajista on taitavampia (onnekkaampia?) kuin toiset, osa on valmis sijoittamaan järjestelmään enemmän rahaa kuin muut, mutta loppujen lopuksi järjestelmä toimii vain niin kauan kun siihen pumpataan lisää rahaa. Tämän vuoksi uusia pelaajia houkutellaan järjestelmään pokerimiljonäärien tuhkimotarinoilla. Todellinen pokeribuumi voi olla vielä edessäpäin, mutta kun suuri yleisö tajuaa lopulta touhun järjettömyyden ja kieltäytyy osallistumasta peliin mukaan, pelin suosio voi kokea suorastaan dramaattisen romahduksen.

Pelaajista pieni osa voittaa ja suuri osa häviää, mutta osan voitot ja häviöt voivat pysyä pitkällä aikavälillä jopa suurin piirtein tasoissa. Tällöin kuitenkin miettii mitä järkeä koko pelissä on, sillä jo pulloja keräämällä tienaa itselleen paremman tuntipalkan, kun ottaa huomioon peliin menevän ajan ja tiiviin keskittymisen.

1 kommentti:

Syltty kirjoitti...

"Tällöin kuitenkin miettii mitä järkeä koko pelissä on, sillä jo pulloja keräämällä tienaa itselleen paremman tuntipalkan, kun ottaa huomioon peliin menevän ajan ja tiiviin keskittymisen."

Mitä järkeä ylipäätänsä on harrastuksissa? Ei kukaan jaksa pelata pokeria ellei pidä siitä. Pelihimoiset sitten erikseen.