keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Nimeni on Pöntinen, James Pöntinen

Ilta-sanomien keskustelualueella pohditaan kaikkien aikojen parasta Bondia.

Oma paremmuuslistani on tämä, paremmasta huonompaan; Sean Connery, Timothy Dalton, Pierce Brosman, George Lazenby, Roger Moore, Daniel Craig.

Connery oli paitsi loistava Bondina, myös itse Ian Flemingin rooliin hyväksymä. Täten arvonimi kaikkien aikojen paras Bond kuuluu ikuisesti hänelle. Dalton oli puolestaan ”realistisin” Bond. Valitettavasti hän ei tehnyt kuin kaksi Bond-elokuvaa, koska yleisö ei pitänyt hänen Bond-tulkinnastaan. (Syyt tuonnempana.) Brosman nappaa henkilökohtaisen listani pronssisijan Daltonin kanssa kilpailevan jämäkän otteensa vuoksi.

Sitten huonompi puolisko. Lazenby teki roolinsa ennen Conneryn viimeisintä Bond-elokuvaa (timantit ovat ikuisia) ja hän on ainoa, joka näytteli Bondia vaivaisen yhden kerran. Tämä ei johtunut niinkään hänen suorituksistaan valkokankaalla, vaan hänen vaikeasta luonteestaan. Roger Moore oli sitten se mies, joka toi huumorin Bondeihin. Tämä jakaa mielipiteet Mooresta Bondina jyrkästi kahtia ja minä kuulun niihin, joiden mielestä konsepti ei ollut toimiva. Daltonin lyhyt vilahdus Bond-tähtenä saattoi johtua osin juuri tästä; yleisö oli katsellut puolitoista vuosikymmentä Mooren hupiroolia ja äkkinäinen siirtyminen kuolemanvakavaan Bondiin oli heille liikaa.

Entä Daniel Craig? Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Ei kommentteja: