torstai 21. toukokuuta 2009

Back to U.S.S.R.

Rikolliset ovat kaikkein pahimmat yksityisyysfanaatikot.

Niin varmasti ovat. Jos haluat säilyttää yksityisyytesi, olet arvelluttava rikollinen. Rehellinen ihminen ei kerta kaikkiaan koskaan syyllisty mihinkään rikokseen, joten vain kriminaalit vastustavat asuinkiinteistöjen ympärivuorokautista kameravalvontaa. Kun kamerat kerran saadaan asennettua joka paikkaan, rikolliset jäävät kiinni ja kunnon väki voi nukkua yönsä rauhassa.

Noin ajattelevia ihmisiä on oikeasti olemassa. He tuntevat joko synnynnäistä vetoa totalitarismiin, tai "eivät näe metsää puilta", eli ajattelevat vain kapea-alaisesti ja lyhyen tähtäimen etu silmissään. Tarpeeksi tarkkaan tutkittuna kaikki ihmiset kyllä paljastuvat rikollisiksi, mutta vakavia rikoksia tekee niin pieni osa ihmisistä, että kaikkien joka paikkaan ulottuva valvonta pelkästään näiden rikosten ehkäisemiseksi on kuin ampuisi tykillä hyttystä.

Julkisten paikkojen valvonta on kannatettavaa (ja aivan eri asia), mutta että yksityiset asunnot.. huh huh. Tuurijuoppo kehottaa tämänkaltaisen valvonnan kannattajia muuttamaan Kiinaan. Tai Pohjois-Koreaan.

Ei kommentteja: