sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Täysillä päin jäävuorta

Sikanautablogi on taas vauhdissa.
Väitteen oikeellisuus ei riipu sen esittäjästä.

Menee aika vaikeaksi, jos ohjetta aikoo noudattaa käytännössä. Internet on tulvillaan tuotteliaita kylähulluja, joten väittämissä ei ole alun perinkään päätä eikä häntää. Näin ollen lukijan kannattaa luokitella kirjoittajat fiksuihin ja hulluihin. Ellei tätä usko, niin kannattaa miettiä miten tuskallista olisi, jos vaikkapa homokaasua ja STT:a ei saisi nähdä kokonaisuutena, vaan näiden jokainen yksittäinen väittämä olisi analysoitava erikseen.
Kun avioeroa on vaikea saada, ihmiset ovat pakotettuja valitsemaan puolisonsa järkevästi.

Niinpä varmaan joo. Kun amerikoissa avioeron hakemista helpotettiin ensi kertaa siten, että eron sai pelkästään vaatimalla sitä, perheväkivalta laski pian kolmanneksella. Uudessa systeemissä huonosta parisuhteesta voi yksinkertaisesti lähteä lätkimään, sen sijaan että olisi pakotettu ottamaan puolisolta selkäänsä.

Ihmiset ja olosuhteet muuttuvat. Puolisoon voi kyllästyä, tai voi myös kohdata jonkun toisen, joka osoittautuu kaikin puolin omaa kumppania paremmaksi. Jos eroaminen on hyvin vaikeaa, seurauksena eivät ole mitkään 'järkiperäiset' avioliitot, vaan todennäköisemmin perheväkivallan kasvu, kulissiavioliitot jne.

Ei kommentteja: