maanantai 22. joulukuuta 2008

Tämä kirjoitus ei sisällä lainkaan asiaa

Aloin miettiä tässä joutoaikanani erästä blogeihin liittyvää mielenkiintoista piirrettä. Blogihan on "nettipäiväkirja", jossa ihminen voi kertoilla kaikkea jänskiä itselleen sattuneita asioita, kuten missä on käynyt päiväkävellyllä tai jotain vastaavaa.

Tänään tein pitkän päiväkävelyn. Olen aina nauttinut kävelemisestä. (Seuraa pitkä kuvaus henkilön kävelyhistoriasta ja paikosta jossa hän on kävellyt.) Viime viikolla ostin taas uudet kävelykengät, kun vanhat alkoivat olla jo niin lahot, että pohja irtosi. (Taas pitkä kuvaus siitä millainen on hyvä kävelykenkä.) Ensi viikolla ajattelin kävellä pitkästä aikaa kaupunginosaan, jossa en ole pitkään aikaan käynyt.


Siinä stereotyyppi kirjoituksesta, joka ei sisällä oikeastaan mitään hyödyllistä informaatiota mistään. Karkeasti arvioiden 30-80% minkä tahansa blogin sisällöstä on tuonkaltaista paskaa, jossa asiaa on joko vähän, tai sitten sitä asiaa saa hakemalla hakea kaiken turhan selostamisen joukosta. Kaikki väitteet "ihminen joka ei kirjoita yli n sanaa päivässä ei ole bloggaaja lainkaan" ovat aivan sitä ihteään, sillä suurin osa blogeihin kirjoitetuista teksteistä on todellakin edelläkuvatuntyyppistä tajunnanvirtaa.

Ani harva bloggaaja kykenee kirjoittamaan jatkuvasti pitkään ja kiinnostavasti. Mutta onhan 80% kuskeistakin keskivertoa parempia kuljettajia.

Ei kommentteja: