lauantai 6. joulukuuta 2008

Itsepäisyyspäivä

Harmi että tämä koko kansan vapaapäivä osui nyt lauantaille. Vielä enemmän vituttaa se, että huomenna on mentävä töihin, mutta minkäs teet.

Mietin jaksasinko katsoa telkkarista tuntematonta sotilasta, mutten taida viitsiä. Elokuva ja kirja ovat muutenkin niin tuttuja, että saa jäädä tältä kerralta. Ehkä sitten ensi vuonna.

Ylivoimaisesti typerin arvio jonka olen tuntemattomasta ikinä lukenut, tuli joskus kauan sitten eräältä akateemiselta bloggaajalta.
Olen kyllä yrittänyt lukea tuntematonta koska sitä on niin kovasti kehuttu, mutta luovutin koska huomasin kirjan kuvaavan pelkkiä maalaisjuntteja, enkä nähnyt kirjan tapahtumilla mitään yhtymäkohtaa omaan elämääni.

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Haluaisin kuitenkin tietää mitä tapahtuisi, kun kaikki alkaisivat noudattamaan möläytyksessä kuvattua lukupolitiikkaa. Kirjakaupoissa ei enää nähtäisi muita kuin tiukasti nykyajassa tai (kuvitteellisessa) tulevaisuudessa pysyviä dokumentaarisia kirjoja, kaikki muut eivät yksinkertaisesti möisi ja ne poistettaisiin tarpeettomina. Edelleen tänä päivänä julkaistava kirjallisuus vanhenisi noin viidessä tai kymmenessä vuodessa, kun maailma muuttuisi niin paljon, ettei "yhtymäkohtia" voisi enää löytää.

Hyi perkele, en totisesti haluaisi kirjakauppojen muuttuvan tuonkaltaiseksi painajaiseksi.

Ei kommentteja: