maanantai 28. maaliskuuta 2011

Tulevat vaalit

Ihmiset jotka valittavat työmarkkinatuen tulevan liian kalliiksi valtiolle koska se kannustaa ”loisimaan”, pitäisi taluttaa saunan taakse. Jos työttömänä tienaa niin mahdottoman hyvin ettei töihin meno kannata, niin mikseivät nämä valittajat heittäydy itse työttömäksi? Joko työttömät eivät tienaa hyvin, tai sitten valittajat eivät tiedä mistä puhuvat. Miten on?

Toinen vitutusta nostattava valituksen aihe on ”suurituloiset maksavat paaaaaaaaaaaljon veroja.”
Jotkut valittavat, että suurituloisten verotus on liian kireää. Blogisti esitti laskelman 710 euroa kuussa tienaavan menoista. Menot olivat 560 euroa eli säästöön jäi 150 euroa.
Katsotaanpa vastaavaa laskelmaa henkilöllä, jonka tulot ovat kymmenkertaiset. Jääkö hänelle säästöön kymmenen kertaa niin paljon kuin pienituloiselle eli 1500 euroa?
7100 euron kuukausituloista hän maksaa veroja 2500 euroa, eli verojen jälkeen hänelle jää 4600 euroa. Kun siitä vähennetään nuo elämisen menot 560 euroa, niin säästöön jää vähän yli 4000 euroa.
Kymmenkertaisilla bruttotuloilla jäi siis säästöön peräti noin 27 kertaa niin paljon kuin pienituloisemmalle. Suurituloisten verotusta voisi siis kiristää paljonkin.

Libertaristit eivät petä näissä(kään) vaaleissa, sillä taas kerran luin valistusta äänestämisen turhuudesta. Tottakai samalla ihmetellään miksei nykymeno muutu.

Äänestämättä jättämisellä varmistaa ainostaan kannattavansa kaikkea muuta paitsi omaa linjaansa. Piste.

Ei kommentteja: