lauantai 5. kesäkuuta 2010

The Pacific

FinTV (jonka löysin aivan hiljakkoin) kuuluu kategoriaan "maailman parhaat keksinnöt".

Sieltä löytyy mm. The Pacific, joka on aivan loistava minisarja tyynenmeren sodasta, kaikkien aikojen verisimmästä vesileikistä.

Sarjalle on annettava pisteitä uskomattoman autenttisesta vaikutelmasta, sekä tinkimättömän karuista taistelukohtauksista. Tyynenmeren sota oli raaka mittelö, eikä sarja suinkaan pyri kaunistelemaan taistelukentän kamaluuksia: jalat ja kädet irtoilevat, puoliksi pois ammutut päät näytetään jne. Erityisen loistavaa on se nykyään tv-sarjoissa lisääntyvä asenne, joka on luopunut amerikkalaisten esittämisestä puhtoisina pyhäkoulupoikina.

Yksi mielenkiintoisimmista hahmoista on Rami Malekin esittämä Merriell "SNAFU" Shelton, jolla on paljon yhtäläisyyksiä Tuntemattoman Sotilaan Rahikaisen kanssa. Lunki mies, joka täyttää velvollisuutensa, mutta pyrkii aina pääsemään kaikesta hieman helpommalla kuin muut - yleensä onnistuen.

Huonoa sanottavaa ei oikeastaan löydy. Ajoittain tähtilippua kumarrellaan ja Peleliun taisteluun on uhrattu kolme jaksoa, vaikka kaksikin olisi riittänyt.

Ei kommentteja: