perjantai 16. huhtikuuta 2010

Tietoturvaaaaaaaaaaaaaaaarg!

Esimiesten koulutuspäivät pitäisi järjestää näiden lomapäivinä.
Nimittäin aamupäivällä esimieheni Kikka Nurmio (nimi keksitty) messusi minulle työpaikan taukotilan tietokoneen käytöstä. Koneen liika käyttö ei kuulemma anna minusta hyvää kuvaa ja riski koneen sekoamisesta kasvaa surffailun myötä.

Anteeksi vain herra esimies, mutta haistakaa pitkä vittu.
Kun kone sekoaa, niin uusin/suurin käyttäjä (allekirjoittanut) on luonnollisesti ensimmäinen epäilyksenalainen, vaikka konetta käyttäisi 10 ihmistä + satunnaiset muut käyttäjät.

Kun koneen ainoa nettiselain on mikki$oftan explörer (huokaus), koneen sekoaminen on lähes väistämätöntä.

Kun kone sekoaa normaali surffauksesta (uutissivustot, sähköpostin luku ja valtion virastot), kone sekoaa mistä tahansa.

Olisin voinut esittää nuo perustelut ja todeta ettei kone yksinkertaisesti vain OLE VOINUT seota juuri minun käyttöni takia, mutta pidin turpani kiinni. Kokemus on osoittanut ettei esimiehen kanssa väittelemisestä ole mitään hyötyä, vaikka tämä olisi kuinka väärässä tahansa.

Tilannehan on identtinen sen kanssa, että osuuskunnalla/kolhoosilla/whatever olisi yhteisessä käytössään auto. Kun auto alkaisi nikotella (söisi 5 litraa enemmän sataselle, alkaisi vuotaa öljyä), uusinta kuskia syytettäisiin auton rikkomisesta, vaikka tämä olisi autokouluopettaja ja ajaisi varovaisemmin kuin sokea Mika Häkkinen.

Tapauksessani oli kysymys ainoastaan siitä, että pomo oli osallistunut työnsä puolesta johonkin saatanan tietoturvaseminaariin. Jos olisin sattunut olemaan sairaana vaikkapa viikon ajan pomon seminaaripäivän jälkeen, hän olisi tuskin tuon viikon jälkeen enään muistanut/viitsinyt valittaa netinkäytöstäni. Joten johtopäätös on selvä: pomojen tulisi osallistua kaikkiin vainoharhoja lietsoviin seminaareihin omalla loma-ajallaan, jotta he unohtaisivat niissä maalaillut kauhukuvat, eivätkä kiusaisi työntekijöitä perusteettomilla syytöksillään.

Ei kommentteja: