tiistai 13. huhtikuuta 2010

Kurjat

Luin taas kerran mielipidekirjoituksen, jossa käsiteltiin miesten kurjuutta parisuhdemarkkinoilla. Taas kerran annettiin ymmärtää miesten joko luovuttavan tai heittäytyvän rikollisiksi, elleivät he saa puolisoa. Kirjoittaja myös väittää erityisesti amöriikan mustien olevan oppikirjaesimerkki tästä kehityskulusta, koska mustia istuu paljon vankilassa. Lisäksi puoli vuosisataa sitten mustat perheet olivat paljon nykyistä ehyempiä, kuin nykyisen ”rappion” aikana.

Jos amerikan mustat otetaan esimerkiksi miesten kurjuudesta parisuhdemarkkinoilla, valinta ei voisi mennä enään pahemmin päin vittua. Siis aivan kirjaimellisesti. Koko valtakunnassa keskimäärin joka kymmenes ja joissakin osavaltioissa jopa joka kolmas musta mies on vankilassa. Näin suuri miesten vajaus näkyy siten, että mustat naiset joutuvat kilpailemaan ankarasti tarjolla olevista suhteellisen vähistä miehistä. Joten miksi mustat miehet haluaisivat naimisiin, kun puolison voi dumpata ja ottaa tilalle uuden lukuisista vapaista tarjolla olevista naisista?

Toki rikollisuus on yleisempää mustien keskuudessa, mutta tämä selittyy keskimääräistä heikommalla koulutus ja rahatilanteella, eikä millään pillukateudella.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

'Toki rikollisuus on yleisempää mustien keskuudessa, mutta tämä selittyy keskimääräistä heikommalla koulutus ja rahatilanteella'

Ei käsittääkseni selity hyvin edes tuolla. Rikollisuus on mustien keskuudessa paljon yleisempää kuin valkoisilla kaikissa yhteiskuntaluokissa.

En pysty antamaan lähdettä, mutta tällainen käsitys itselläni on.

Satunnainen toisinajattelija kirjoitti...

Olisiko kysymyksessä se kuuluisa "downward spiral", eli huonompi koulutus ja rahatilanne aiheuttaa syrjäytymistä, joka taas ruokkii entisestään huonoa koulu/rahatilannetta jne.

http://www.hemmy.net/images/interesting/downwardspiral.jpg