torstai 16. heinäkuuta 2009

Maallikon näkemys ilmastonmuutoksesta

(Tuurijuoppo ei ole tiedemies eikä asiantuntija, joten seuraava analyysi on lähes puhdasta mutua.)

Nykyään kuulee jatkuvasti miten hiilidioksidi on tärkein kasvihuonekaasu ja vastuussa 90%:sti ilmastonmuutoksen nimellä tunnetusta tapahtumaketjusta. Ihminen tuhoaa päästöillään tämän pallon jne.

Hauska juttu, mutta jos teoria pitäisi paikkansa, niin hiilidioksipitoisuuden ollessa nolla pallomme keskilämpötila olisi -15C pakkasta. Esiteollisen ajan hiilidioksidipitoisuus oli 280 miljoonasosaa, joka lämmitti palloamme miellyttävään +15C keskilämpötilaan. Nyt kun hiilidioksidia on noin 370 miljoonasosaa, keskilämpötilan pitäisi olla ainakin kahdeksan astetta korkeampi johtuen hiilidioksidin 90 miljoonasosan lisäyksestä.

Koska tuollaista lämpötilanousua ei ole tapahtunut, koko väite hiilidioksidin roolista tärkeimpänä ilmastoa lämmittävänä kaasuna on aivan perseestä.

Sitä paitsi ennustukset lämpenemisestä perustuvat tietokonemalleihin, jotka puolestaan ovat riippuvaisia niiden laskualgorimeista ja ARVIOISTA joita niihin annetaan. Silti ei ole olemassa tietokonetta joka osaisi "ennustaa" menneen ilmaston oikein edes viimeisen sadan tai kolmenkymmenen vuoden ajalta, vaikka suuri osa tärkeistä muuttujista onkin tiedossa.

Menneisyydestä saatua informaatiota ei siis voi vakavassa mielessä käyttää tulevaisuuden ennustamiseen, mutta tästä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja: