maanantai 6. lokakuuta 2008

Markkinat määrittelevät arvosi

Kun tuurijuoppo kuuli puhuttavan ensimmäisen kerran parisuhteen 'markkina-arvoteoriasta' joskus parisen vuotta sitten, oletin kysymyksessä olevan jonkin sortin vitsin. Asia unohtui joksikin aikaa, mutta kun blogeissa ja foorumeilla kohistiin Henry Laasasen aiheesta kirjoittamasta kirjasta, päätin lainata sen ja katsoa onko kirja niin hyvä kuin väitetään.

Kirjan mukaan naiset käyttävät seksuaalista valtaa monin eri tavoin. Tämä seksuaalinen valta perustuu suurimmaksi osaksi siihen, ettei keskivertonainen halua seksiä läheskään niin paljon kuin keskivertomies. Kansanomaisemmin ilmaistuna pillua voi kutsua niukkuusresurssiksi. Taloutta vähänkin ymmärtävät ihmiset tietävät hyvin, että minkä tahansa resurssin tarjontaa suurempi kysyntä aiheuttaa kyseisen resurssin hinnan kohoamisen; siksi miehet kilpailevat naisista, eivätkä naiset miehistä.

Tämä oli kirjan ensimmäinen peruslähtökohta. Loppuosa kirjasta koostuukin pillun niukkuudesta aiheutuvien ongelmien selvittelyssä. Tai siis niiden epäonnisten miesten, jotka eivät kuulu siihen hierarkian huipulla olevaan 5% miehistä, jotka saavat kenet tahansa naisen jotka haluavat.

Asiaan pitää perehtyä hieman tarkemmin.

Ei kommentteja: