sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Huh hah hei ja rommia pullo

Pitäisi kaiketi käydä äänestämässä. Yksittäisellä äänellä ei ole kuin pelkkä marginaalinen merkitys, mutta illalla voi sitten tuntea jonkinasteista ylpeyttä demokratian periaatteiden kunnioittamisesta.

Kumman tärkeä tämä yksittäinen ääni tuntuu silti ehdokkaille olevan. Postimiehet lienevät kiroilleet sydämensä kyllyydestä tämän vuoksi, kun raukat joutuvat kantamaan vaalikrääsän muodossa noin 200kg ylimääräistä kuormaa per kerrostalo. Harkitsin jo vaalimainokset kieltävää lappua oveen, mutta peruin aikeeni, sillä mainokset tulevat 99% tapauksista niiltä ehdokkailta, joita en äänestäisi muutenkaan. Näin ollen jokainen minulle kiikutettu "äänestä minua" -lappunen toimii vain ehdokasta itseään vastaan, sillä äänenestyspäätökseni ei taatusti perustu hikiseen kasvokuvaan ja yksittäiseen iskulauseeseen.

Iskulauseista puheen ollen, erään lapun slogan oli "olen aina heikomman puolella", tai jotain sinnepäin. Tämä kuitenkin tarkoittaa aina vahvempaa vastaan asettumista, joten jokainen nakkikioskijonossa seissyt tietää hyvin kuinka toimiva tuollainen periaate käytännössä oikein toimii.

Ei kommentteja: