perjantai 19. kesäkuuta 2009

Urpot ja superurpot

Eurovaalit tulivat ja menivät. Vaikken mikään aktiivipoliitikko olekaan (hyi saatana, sanoisin Seppo Rädyn tavoin heistä), olen seurannut hieman aiheesta käytyä keskustelua. Kuten odotettua, parhaat naurut irtosivat taas kerran libertaristien mielipiteistä. Ajatelkaa nyt: ensin he sanovat äänestämisen olevan turhaa touhua (koska yhdellä äänellä ei heidän mukaansa ole mitään merkitystä) ja heti perään kuitenkin valittavat libertaristien saavan olemattoman vähän ääniä.

Pryceless.

Tosin toinen libertaristien väite pääsee aika lähelle, nimittäin se, ettei valtiolla pitäisi olla oikeutta sotkeutua ihmisten seksielämään. Debatti sai alkunsa siitä, kun erään homoravintolan seksikopit määrättiin poistettaviksi hyvän tavan vastaisina. Kysyn vain miksei samalla poisteta myös seksin suojaikärajoja, nehän ovat ihan samanlaista valtion sekaantumista vapaiden ihmisten seksielämään?

Jos joku alkaa nyt urputtamaan siitä ettei noita kahta asiaa voi verrata keskenään, niin kehotan muistamaan alkuperäisen väitteen; Valtion ei kuulu tunkea tuntosarviaan ihmisten makuuhuoneisiin. Väitteen kannattajat selittäkööt miten valtion poistuminen makuuhuoneista estää lapsiseksin ja kaiken muun kulman takana väijyvän hauskuuden.

Ei kommentteja: