perjantai 8. lokakuuta 2010

Henkilökohtaisesta miellyttävyydestä

Kohdallani arvostelen ihmiset luokkiin ystävät, tuttavat, normaalit, no jaa, vastenmieliset ja vihamiehet. Ystävät ovat tosiystäviä, joiden kanssa voit jakaa vaikka kaikki huolesi. Tuttavat ovat niitä, joiden kanssa tulet toimeen hyvin, mutta joille et vielä uskoudu mitenkään syvällisemmin. Normaaleita ovat ne joiden kanssa toimit ilman sen kummemmin miettimättä, mutta joita ei välttele. No jaa tyypit ovat niitä joiden kanssa pystyt toimimaan, mutta joiden kanssa et vietä yhtään enempää aikaa kuin on pakko. Vastenmieliset ovat taas kaikki ne, jotka saavat verenpaineen nousemaan jo pelkällä läsnäolollaan. Vihamiehet taas - arvaatte varmaan loput.

Luokkien no jaa sekä vastenmielinen välinen raja on veteen piirretty viiva. Omalla kohdallani jälkimmäiseen kastiin pääsee heti, jos provosoi tahallaan esimerkiksi vääntämällä 'hauskoja' vitsejä allekirjoittaneelle. (Tarkkaan ottaen tähän vaaditaan enemmän, mutta ajatushan tässä on tärkein.)

Itse olen ilokseni huomannut siirtymän normaaleista tuttaviin olevan suurempi, kuin normaaleista no jaa:han tai vielä pahemmaksi. Silti näissä tapauksissa joissa siirtymä huonompaan suuntaan tapahtuu, siirtymän nopeus yllättää aina. Parhaimmillaan (pahimmillaan?) siihen menee vain minuutteja.

Ehkä tästä pitäisi kirjoittaa enemmän.

Ei kommentteja: